Dokonywanie zdrowych decyzji żywieniowych

Warzywa, owoce i zboża są zwykle ubogie

tłuszczu i nie mają cholesterolu. Większość z nich to świetne źródła

błonnika, węglowodanów złożonych i witamin.

Poniżej znajduje się kilka wskazówek dotyczących dokonywania zdrowych wyborów żywieniowych:

– Kokos jest świetny w tłuszcze nasycone, a oliwki

są obfite w jednonienasycone tłuszcze i kalorie. ty

Powinien używać tych przedmiotów oszczędnie, żeby ich uniknąć

za dużo kalorii z tłuszczu.

– Gdy gotowane są ziarna warzyw, tłuszcze nasycone

lub cholesterol jest często dodawany. Na przykład jajko

żółtka można dodawać do chleba albo choćby makaronu.

– Warzywa przetworzone, konserwowane lub konserwowane mogą

mają również dodatek sodu. Lepiej wybrać warzywa świeże albo mrożone.

– Orzechy i nasiona mają zazwyczaj wysoką zawartość kalorii i

tłuszcz, chociaż większość tłuszczu jest wielonienasycona

lub jednonienasycone. Istnieje kilka odmian,

na przykład orzechy makadamie, które jednocześnie są bogate

tłuszcz nasycony.

Pokarmy obfite w rozpuszczalny błonnik są świetne

także wybór. Przykłady obejmują otręby owsiane,

płatki owsiane, fasola, groszek, otręby ryżowe, jęczmień i

nawet miazga jabłkowa.

Zawsze, gdy szukasz zdrowych wyborów żywieniowych,

zawsze pamiętaj o przeczytaniu etykiety żywieniowej

lub informacje o jedzeniu. Możesz to

określić, co zawiera żywność oraz gdy jest silna

to naprawdę jest dla twojego ciała.

Mądrze dokonuj dobrych wyborów żywieniowych.

olej-konopny.com.pl

http://olej-konopny.com.pl/co-to-jest-cbd-i-jak-dziala/

Author: admin

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.