Zalety papryki

Papryka to wspaniałe warzywo występujące sezonowo. Warzywo to rośnie również w naszych, polskich warunkach. Warto jest jednakże sięgać po nią przez okrągły rok żeby dostarczyć do naszego organizmu cennych substancji odżywczych. Papryka to przede wszystkim źródło łatwo przyswajalnego błonnika. Z tego względu poleca się jedzenie tego warzywa dla osób starających się zwalczyć zbędne kilogramy. Poza tym błonnik przyczynia się do sprawnej perystaltyki naszych jelit. Papryka jest także nisko kaloryczna toteż warto sięgać po nią miast wysoko przetworzonych propozycji przekąsek ze sklepów. Papryka to sowite źródło kwasu foliowego. Dlatego zaleca się jedzenie jej w sporej ilości dla kobiet przy nadziei żeby płód miał możliwość prawidłowego rozwoju w w brzuchu u mamy. Papryka wspiera prawidłową pracę naszego serca. Papryka wpływa również na obniżenie ciśnienia krwi. Mało osób wie że papryka ma dużo witaminy C, również dlatego warto ją jeść.

POMYSŁ NA BIZNES WE WROCŁAWIU – PIZZA NA TELEFON

 

Author: admin